S-a deschis Atrium Center Arad - cel mai nou mall in Romania

Atrium Center Arad, un mall in centrul orasului cu o arhitectura deosebita este amplasat in inima orasului. Organizat pe trei nivele, mall-ul va contine 150 de unitati de retail, intregul amplasament beneficiind de o suprafata totala inchiriabila de peste 62.000 mp. Centrul comercial se afla intre gara principala si statia de autobuz centrala si este usor accesibil cu masina sau mijloacele de transport public.
Printre chiriasi se afla companii precum Billa, C&A, New Yorker, LC Waikiki, Sephora, Mark& Spencer, Reserved, Cropptown, Diverta, Bamboo, Meli Melo, Benvenuti, Gatta, Miniblu, Optiblu, Steilmann, Adidas, Gentil, Leonardo, Inmedio, Centrofarm, MOA, Orsay, Motivi, Bigotti, Office Shoes si operatorul Cinema City, care va deschide un cinematograf in luna august. Retailerii care vor deschide in urmatoarele doua luni si operatorul de cinema au impreuna inchiriata o suprafata de circa 9.000 de metri patrati, ceea ce inseamna ca in acest moment au fost deschise magazine care ocupa doar aproximativ doua treimi din spatiul inchiriat. Compania proprietara mai detine trei terenuri pentru constructia de centre comerciale in Cluj, Baia Mare si Satu Mare, la care isi propune sa inceapa lucrarile dupa deblocarea finantarii bancare.
Pana atunci, firma a investit aproximativ 50 mil. euro din bugetul de 75 mil. euro al proiectului de la Arad, care este inchiriat in proportie de 80%, dupa cum spune dezvoltatorul.
"Avem contracte semnate si in ultimele sase luni, cu chiriasi precum C&A, New Yorker, Hervis sau Humanic. Mai avem discutii cu o serie de chiriasi importanti, precum House of Art, Fox sau Sprider si ne propunem si atragerea unor chiriasi regionali si locali", a declarat si Adina Calinescu, country manager al Atrium Centers.
Printre cei mai importanti chiriasi ai proiectului se mai numara si companii precum Billa, Altex si operatorul de cinematografe Cinema City, care va deschide o unitate cu zece sali. In piata de retail proprietarii de centre comerciale poarta o "lupta" acerba cu retailerii privind nivelul chiriilor, ca urmare a scaderii vanzarilor. "Am fost si noi abordati de catre o serie de retaileri (cu privire la reduceri de chirii - n.r.), dar le-am propus sa astepte sa deschidem intai proiectul si apoi vom purta discutii constructive, in functie de vanzari. In orice caz, nu avem un nivel ridicat al chiriilor, media contractelor semnate pana in prezent fiind de sub 20 de euro/metrul patrat lunar", a mai spus Michael Israeli.
Reprezentantii companiei spera sa atraga in cadrul proiectului cel putin 10.000 de vizitatori zilnic, in conditiile in care in Arad mai este un centru comercial operational, Armonia Center, situat la iesirea din oras. Aradul a fost unul dintre orasele tarii cu cel mai mare numar de proiecte de centre comerciale anuntate, dar la momentul de fata in afara celor doua proiecte nu se mai afla nimic altceva in constructie. Constructia Atrium Center este finantata de MKB Bank.
Arcadom Construction Company a cumpărat, de la dezvoltatorul Atrium Centers, 50% din participaţia în proiectul mall-ului inaugurat ieri la Arad contra sumei de şase milioane de euro.
Pentru cele 50% din acţiuni, Arcadom s-a angajat şi să ramburseze, împreună cu Atrium Centers, împrumutul de 59 de milioane de euro contractat de la banca MKB pentru dezvoltarea proiectului.

sursa :ZF.ro ;
businessmagazin.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu