7 Sfaturi pentru a va reveni rapid si eficient dupa ospatul de Sarbatori

1) Daca imediat dupa o masa bogata de Sarbatori aveti probleme cu digestia, incercati, inainte sa apelati la redigest/colebil, sa le rezolvati consumand kiwi si mar in amestec (taiate in bucati mici sau, si mai eficient, marul ras), stropite cu cateva picaturi de lamaie si “unse” cu putina miere.
2) Dimineata (dupa ziua/zilele cu mese imbelsugate) luati o masa doar din fructe, de preferinta mandarine sau kiwi si mere dulci. Nu exagerati insa cu citricele, pentru a evita hiperaciditatea gastrica.
3) Luati-va din timp ceaiuri de papadie si de urzica. Preparati-va un ceai din parti egale de urzica si de papadie, pe care sa-l consumati de cateva ori pe zi (il puteti folosi in loc de apa).
4) Reduceti aportul de calorii si plimbati-va in aer liber, cativa km minimum; puteti opta si pentru exercitii de aerobic, dar asigurati-va de aerisirea buna a spatiului in care le practicati si nu “fortati” mult.
5) Evitati consumul de carne.
6) Consumati mai multe glucide, din surse naturale, si cat mai putine grasimi (indiferent de tipul de grasimi). Daca va este pofta de “dulciuri” iar fructele nu va sunt suficiente, este indicat sa consumati miere. Va puteti prepara lapte cu miere si cacao, va va reduce sau chiar alunga pofta de dulciuri si, in plus, are un usor efect laxativ, binevenit dupa mesele imbelsugate de sarbatori.
7) Consumati cate un pahar de iaurt sau sana/lapte batut fara paine.

Sursa : site SA FII TU SANATOS

Traditii in alte tari de Craciun

Suedia: În dimineaţa Crăciunului, membrii familiei iau micul dejun doar la lumina unei lumânări.
Franţa: În unele zone ale ţării, oamenii ard un butuc în gospodărie, conform tradiţiei, gestul semnificând bunăstare în viitor. Islanda: Aici nu vine doar un Moş Crăciun, ci 13. Aceştia coboară din munţi unul câte unul, începând cu data de 11 decembrie şi aduc celor cuminţi dulciuri, mandarine şi lozuri în plic, iar celor răi, câte un cartof.

Elveţia: O tradiţie a elveţienilor este "Parada ridichilor luminate". Copiii scobesc câte o ridiche, pe care ulterior o împodobesc cu diferite forme de sezon (brăduţi, steluţe).

Italia: Copiii primesc cadourile într-un borcan numit urna destinului, însă nu de la Moş Crăciun, ci de la Befana, o vrăjitoare care vine călare pe o mătură. Totul se întâmplă în ziua de Bobotează.
Cuba: Masa tradiţională înseamnă pentru cubanezi friptură de porc şi fasole neagră cu orez şi cu plante tradiţionale (Yuca), sub formă de piure. Grecia:

În Grecia, copiii cântă în seara de Ajun colinde (kalanda), în schimbul dulciurilor şi al fructelor uscate, pe care le primesc de la credincioşi.

Ucraina: Tradiţională aici este masa cu 12 feluri de mâncare, din seara de Ajun. Membrii familiei nu vor începe însă să guste bucatele până la apariţia primelor stele pe cer.
Cehia şi Slovacia: Un obicei în aceste ţări este prezicerea viitorului, care presupune tăierea în curmeziş a unui măr. Dacă apare o stea, va fi un an bun, iar dacă este o cruce, anul va fi rău.

Mexic: Copiii mexicani au propria tradiţie de Crăciun, numita Pinata. Ei se strâng în casa unuia dintre ei, pun monezi şi bomboane în- tr-un săculeţ şi îl agaţă apoi de tavan. Cel care reuşeşte să doboare săculeţul este câştigătorul a tot ceea ce se află în interiorul acestuia.
Anglia: În fiecare casă este prezent vâscul, considerat din cele mai vechi timpuri ca având puteri magice şi care alungă spiritele rele şi aduce noroc. De la masa tradiţională este nelipsită budinca, făcută din nuci, zahăr şi făină. Copiii îşi agaţă de pat un săculeţ în care Moş Crăciun le va lăsa cadourile.

Germania: În aproape fiecare casă există în preajma Sărbătorilor de iarnă Adventskrantz, un suport metalic cu patru lumânări. "Advent" înseamnă "vine", iar acest suport simbolizează cele patru săptămâni de dinaintea Crăciunului. În fiecare duminică din aceste patru săptămâni este aprinsă câte o lumânare.
Ungaria: Cei mici pleacă de acasă în seara de Ajun, mergând în vizită la rude, iar în acest timp se spune că Iisus le aduce brăduţul împodobit cu globuri, lumânări şi dulciuri. În ziua de Crăciun, după masa tradiţională, copiii au voie să mănânce dulciurile agăţate în brad.

Sursa : LIBERTATEA

Fotbal : Napoli - Steaua, ora 22, astazi in Europa League

Steaua se afla la doar o partida distanta de primavara Europa League, ros-albastrii avand nevoie de cel putin o remiza in deplasarea de la Napoli pentru a continua aventura. Fara Nicolita, Kapetanos si Tanase, Marius Lacatus a precizat ca va alinia o echipa care va incerca sa-si joace sansa pana la capat. Partida de totul sau nimic de pe "Stadio San Paolo" va fi in direct pe Protv si Live Text pe HotNews.ro de la ora 22.05.

Dupa remizele inregistrate in ultima etapa a Grupei K, pentru Steaua lucrurile sunt cat se poate de clare. Formatia din Ghencea merge mai departe in Europa League numai in cazul in care nu pierde pe terenul lui Napoli.

Italienii au anuntat ca se va juca cu stadionul plin
, atmosfera realizata de fanii lui Napoli fiind una care pune mare presiune pe adversar.

"Este bine ca acest meci se joaca pe Sao Paolo, avem un avantaj din acest punct de vedere. Lucrurile sunt clare, trebuie sa invingem pentru a merge mai departe. Sunt sigur ca nu va fi usor, Steaua a reusit sa ne surprinda in tur. Cu toate acestea, sunt increzator in posibilitatile noastre. Romanii formeaza o echipa redutabila, cu multa experienta" - Walter Mazzarri, antrenor Napoli.

"Vom avea o partida foarte dificila, Napoli este o echipa puternica, iar pe teren propriu sunt cu adevarat o forta, deoarece au de partea lor un public care ii impinge de la spate. Vom da tot ce avem mai bun pentru a ne califica. Vom incerca sa ne impunem jocul, nu vom astepta adversarul in terenul nostru" - Marius Lacatus, antrenor Steaua.

Echipe probabile:

Napoli:
De Sanctis -  Santacroce, Cribari, Grava - Maggio, Yebda, Vitale, Zuniga, Hamsik  - Cavani, Lavezzi.

Absenti: Walter Gargano (suspendat)

Steaua: Tatarusanu - Bonfim, Martinovic, Geraldo Alves, Latovlevici - Gardos - Szekely, Ricardo, Angelov, Surdu - Bogdan Stancu

Absenti: Tanase (accidentat), Nicolita, Kapetanos (suspendati), Galamaz, Onofras, Brandan, Marinescu, Bilasco (fara drept de joc)




Sursa : HOTNEWS

O alta posibilitate pentru Rotterdam-Taize 2010-2011

TAIZE-ROTTERDAM 26.12.2010 - 05.01.2011
TRASEU
26.12 - Plecare Bucuresti-Mc Donalds Buzesti
27.12 - Vizita Nurnberg
28.12 - Sosire Rotterdam
28.12 - 01.01. cazare Rotterdam
01.01 - Plecare Rotterdam
01.01 - Vizita Amsterdam
02.01 - Cazare Berlin
03.01 - Plecare Berlin
04.01 - Vizita Viena
05.01 - Sosire Bucuresti
PRET: 220 EURO
Pretul include:
Transport autocar
Cazare Rotterdam – familii, parohii, scoli, internate
Mic dejun, pranz, cina Rotterdam
Transport gratuit pe mijloacele de transport in comun la Rotterdam
Cazare Berlin
CONTACT:
YMCA UNIVERSITARIA
Str. Silvestru 33, sect. 2, Bucuresti
Tel/Fax: 021.310.70.68
TEL. MOBIL: 0721.233.124
E-MAIL: excursii@ymcauniversitaria.ro
WEB: www.ymcauniversitaria.ro

Sursa : YMCA UNIVERSITARIA

Evenimente de 1 decembrie 2010

  • De la ora 11.00, circa 1.500 de militari vor participa la parada organizată în Piaţa Arcului de Triumf.
  • Începând cu ora 12.15, grupuri de tineri vor defila în faţa Primăriei Sectorului 2 de la Obor, în ţinute de epocă. Din program nu vor lipsi demonstraţiile de arte marţiale.
  • În Parcul Drumul Taberei, între orele 13.00 - 13.30, va avea loc un program artistic susţinut de Fanfara Militară.
  • De la ora 15.30, la mall-ul AFI Palace Cotroceni, se va desfăşura un spectacol de dans contemporan.
  • Începând cu ora 19.30, Parcul Drumul Taberei se transformă în “Oraşul de iarnă” cu multe surprize pentru cei mici şi cei mari.
  • În această seară, Piedone aprinde luminiţele de Crăciun în sectorul 4.
Mâncare ostăşească în sectoarele 2 şi 6
  • De la ora 11.00, azi se serveşte gratuit fasole cu costiţă în zonele: Circul de Stat Globus, Gara de Est, Parcul Florilor, Parcul Plumbuita, Piaţa Vatra Luminoasă, Parcul Floreasca, Parcul Lunca Florilor, Parcul Motodrom, Parcul Tei, Grădiniţa nr. 215 (din strada Nicolae Apostol), sediul Poliţiei Comunitare sectorul 2 (din strada Paroşeni), Grădiniţa nr. 9 (din strada Periş), Complexul Miramar (din bulevardul Chişinău). De la ora 13.30, fasolea se găseşte la corturile amplasate în jurul Primăriei sectorului 2.
  • De la ora 12.00, zeci de porţii de fasole cu cârnaţi vă aşteaptă gratis în Parcul Crângaşi şi în Drumul Taberei, la evenimentul organizat de Primăria Sectorului 6.
Holograf, la AFI Palace Cotroceni
De la ora 20.30, pe scena instalată la mall-ul AFI Palace Cotroceni va urca trupa Holograf. Vizitatorii mall-ului vor putea gusta şi din cele două torturi pregătite de gazde.

Sursa : LIBERTATEA